Spotify isi indreapta atentia spre podcast-uri

Spotify

Gigantul Spotify, doreste sa achizitioneze reteaua de podcast-uri, Gimlet Media. De altfel, compania se afla in discutii avansate de achizitionare si se pregateste sa plateasca mai mult de 200 milioane de dolari.

Daca acestia reusesc achizitionarea Gimlet Media, serviciul de streaming Spotify, va avea noi oferte, pe langa muzica. Podcast-ul Reply All este de asemenea unul popular pe Gimlet Media.

Daca nu ati stiut pana acum, Gimlet Media a fost fondata de Alex Blumberg si Mathew Lieber in anul 2014. Compania a produs podcast-uri precum StartUp, Crimetown, Homecoming, Sandra si multe altele.

Pe langa toate aceste podcasturi, compania si-a indreptat atentia si spre filme si televiziune. Acest lucru este confirmat de intelegerea cu Amazon de a transforma podcast-ul Homecoming in serial.

Spotify

De cand podcast-urile au „explodat” in ultimii ani, Spotify este din ce in ce mai interesat de ele, acestea devenind o prioritate.

Beneficii pentru Spotify

Poate iti pui intrebarea: „Oare ce beneficii au acesteia de pe urma podcast-urilor?”. Ei bine si noi ne-am pus aceasta intrebare. Se pare ca Spotify ar beneficia daca si-ar face propriul continut, in ceea ce privesc podcast-urile.

Utilizatorii ar veni pe platforma, le-ar placea si celelalte oferte, iar compania ar beneficia de reclamele care vor fi puse pe podcast-uri. Asta in caz daca posibilul utilizator nu are cont premium.

Probabil ca stiti sau nu, Spotify are cateva podcast-uri originale precum, Amy Schumer’s 3 Girls, 1 Keith, dar si alte show-uri ca urmatorul sezon din Crimetown.

Pe langa toate acele beneficii enumerate mai sus, achizitionarea studiolului Gimlet le-ar permite celor de la Spotify sa iti creeze propriile show-uri si sa isi tina utilizatorii „blocati” pe platforma sa.

Prin „blocati pe platforma” ne referim la faptul ca acestia nu ar mai trebui sa intre pe Apple Podcast sau Stitcher ca sa asculte podcast-uri, iar Spotify s-ar alege cu noi utilizatori si totodata clienti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.